Pécsi Tudományegyetem

Országos Tudományos Diákköri Konferencia

 

BEMUTATKOZÁS

Nyomtatóbarát változatPDF változat

Általános Orvostudományi Kar

 

 

 

Egészségtudományi Kar

 

A Pécsi Orvostudományi Egyetemen az egészségügyi főiskolai képzés 1990. szeptember 1-jén indult a Minisztérium, a POTE, valamint Somogy, Zala és Vas megyék vezetőinek közös előkészítő munkáját követően. Az oktatás négy magyarországi képzési központban zajlik: Kaposváron, Pécsett, Szombathelyen és Zalaegerszegen, ahol hatékony együttműködés alakult ki a helyi oktatókórházakkal és szociális intézményekkel. A kormányzat a határon túli magyarság megtartása érdekében földrajzi és szakmai adottságainkból adódóan az egészségtudományi területen a PTE ETK-t kérte fel arra, hogy 2016-ban Szerbiában, Zomborban megteremtse az ápolóképzés feltételeit. Karunk úttörő szerepet játszik az egészségügyi és szociális képzések fejlesztésében is, melyet jól tükröznek többek közt az általunk kidolgozott, az országban elsőként indított egyetemi képzések (okleveles ápoló, okleveles védőnő). Jelenleg nyolc mesterképzési szakkal rendelkezünk, és további MSc képzések indítását tervezzük. Országunkban elsőként alakult meg Karunkon az Egészségtudományi Doktori Iskola is, mellyel megteremtődött az egészségtudományi szakmák számára a doktori fokozat megszerzésének lehetősége is.

A világon hetedikként 2014 októberében a Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Karán alakult meg az a Konfuciusz Intézet, amely a jelenlegi akadémikus orvoslást kiegészítve a kínai medicinában gyökerező terápiás eljárások oktatására, tudományos módszerekkel történő vizsgálatára és alkalmazására vállalkozik.

A tudományos kutatómunka iránt érdeklődőket az 1993-ban alakult Tudományos Diákkör tömöríti, amelynek tagjai különböző kutatásokba bekapcsolódva sajátítják el a kutatómunka fortélyait, majd előadások, publikációk formájában közzéteszik kutatási eredményeiket. Diákjaink közül évről-évre több hallgató szerez elismerésre méltó helyezést a kari, regionális és országos konferenciákon.