Ugrás a tartalomra

Technikai információk (közlekedés, szállás, étkezés, teendők a helyszínen)

 

 

Közlekedés

Felhívjuk tisztelt leendő Résztvevőink figyelmét, hogy a vasúti közlekedés minden résztvevőnk számára ingyenesen vehető igénybe a Konferenciára történő utazáshoz kapcsolódóan (kérjük, ennek feltételeiről tájékozódjon ITT)!

Az utazás egyéb módjaival (saját autó és menetrend szerinti autóbusz) történő utazást csak tagozati zsűritagjaink esetében áll módunkban finanszírozni. (Kivételt képeznek a határon túlról érkező megfigyelő tanárok és megfigyelő diákok, akiknek utazását finanszírozzuk.) 

A pécsi Tüke Busz Zrt. nagylelkű támogatatásának és Egyetemünk Vezetőségének köszönhetően, a regisztrációt követően a karszalaggal rendelkező résztvevőink továbbá ingyenesen vehetik igénybe a pécsi, helyi tömegközlekedést a Konferenciánk napjai alatt.

A Konferenciánk helyszíne a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Ifjúság úti campusa, melynek pontos címe: 7624, Pécs, Ifjúság útja 6. (térkép ITT). 

Helyi közlekedés tömegközlekedéssel: a helyszínre eljutáshoz javasoljuk a 30, a 30Y (Klinikák felé), vagy a 103 (Klinikák felé) jelzésű buszjáratokat - előbbi két buszjárat induló állomás a Vasútállomás (tér/fényképes segítség ITT), míg utóbbi az Autóbuszállomás közelében áll meg, ahol mind a 30, mind a 30Y járatok szintén megállnak (tér/fényképes segítség ITT). Mindhárom buszjárat végállomása a Klinikák megálló - az Ifjúság útja (ezen a néven) az utolsó előtti megálló, mely közvetlenül a PTE BTK campus előtt található (fényképes segítség ITT).

Autóval érkező Résztvevőink több köztéri parkolóhely közül választhatnak Campusunk környékén. Ezek azonban számos esetben parkolójegy váltásával vehetőek csak igénybe, így javasoljuk az előzetes tájékozódást (további információk ITT érhetőek el, az Ifjúság útja ezen szakasza a II.E szektorhoz tartozik).

Kérjük tehát tisztelt Résztvevőinket ennek figyelembevételével tervezzék meg utazásukat!

 

 

Szállás

Hallgatói résztvevőinknek, akik a nevezett pályamunkák szerzőjeként, szerzőiként vesznek részt a Konferencián, Egyetemünk Jakabhegyi kollégiumában biztosítunk szállást, díjmentesen (mindössze 600 méterre a Konferencia helyszínétől - térképes segítség ITT, bemutató videó ITT). E kollégiumban 2x3 férőhelyes (közös fürdőszobán osztozó, nem koedukált) blokkokban tudunk férőhelyet biztosítani (mely során igyekszünk az egy intézményből érkezőket közös szobákba/ blokkokba elhelyezni).

Nem versenyző Résztvevőinknek, érdeklődő hallgatóknak, kollégáknak a Jakabhegyi Kollégium szomszédságában lévő Balassa Kollégiumban tudunk korlátozott számban, önköltségen férőhelyet biztosítani (térképes segítség ITT). 

Felhívjuk Résztvevőink figyelmét, hogy a kollégiumi szálláshelyet csak a regisztráció után lehetséges elfoglalni, így kérjük, elsőként mindenképpen a campusunk főépületéhez (Ifjúság útja 6.) érkezzenek (regisztráció minden nap 8-órától)!

(A kollégiumi szobák április 11-én kedden 8:30-tól foglalhatóak el, április 13-án pedig 9 óráig el kell hagyni őket. Kérjük ezek fényében tervezzék a nyitó- és zárórendezvényünkre érkezést!)

Zsűritagjaink szálláshelye a Laterum Hotelben (7633 Pécs, Hajnóczy u. 37-39.) lesz, mely tömegközlekedéssel is elérhető (rövid sétát beiktatva - térképes segítség ITT), míg autóval érkező Kollégáinknak a Hotel saját parkolójában biztosít parkolási lehetőséget.

A fenti lehetőségeken kívül ajánljuk Résztvevőink figyelmébe Városunk számos kiváló szálláshelyét!

 

 

Étkezés

Minden Résztvevőnk (meghívott Vendégeink, zsűritagságot vállaló és érdeklődő Kollégáink, nevezett pályamunkával érkező Hallgatóink és érdeklődő hallgatói Résztvevőink) számára teljeskörű étkezési lehetőséget biztosítunk a Campusunk területén található Pacsirta Étteremben - az ebéd- és vacsoraalkalmak, valamint a feltöltődést ígérő kávészünetek időpontjai máris megtekinthetőek programoldalunkon.  

 

 


Tisztelettel felhívnánk az Érdeklődők, leendő Résztvevőink figyelmét, hogy a részletes konferenciaprogram összeállítását és annak Önökkel való megosztását követően (melyre terveink szerint március második hetében sor kerül), körültekintő és részletes regisztrációt kérünk majd Önöktől

Noha mindenekfelett bátorítjuk Önöket és javasoljuk, hogy vegyenek részt Konferenciánk mindhárom napján, amennyiben erre nem lesz lehetőségük, arra kérjük majd Önöket, hogy regisztrációjuk kitöltése előtt tekintsék meg programfüzetünket és az Önöket érintő tagozat(ok) időpontjának figyelembevételével jelezzék majd felénk, mely szolgáltatásokra (szállás, étkezés) tartanak igényt a Konferencia ideje alatt.

A szállás- és étkezésigények átgondolt regisztrálása mindannyiunk közös érdeke, mind a jelenleg kiemelten is fontos gazdálkozási szempontok okán, mind az élelmiszerpazarlás csökkentése érdekében, így kérjük majd, csak azon igényeket jelezzék regisztrációjukban, melyek tényleges igénybevételére a legvalószínűbben lesz lehetőségük a Konferencia napjai alatt.