Ugrás a tartalomra

A 36. OTDK Testnevelés- és Sporttudományi Szekciót érintő közlekedési információk

Az Építési és Közlekedési Minisztérium térítésmentes vasúti utazás biztosításával támogatja a 36. OTDK-t.

A térítésmentes utazás csak belföldön és csak vasúti közlekedési szolgáltatásra vehető igénybe. Az odaút célállomásának, valamint a visszaút induló állomásának a Szekció helyszínének kell lennie, amely várost a későbbiekben részletezett, az ingyenes utazásra feljogosító igazolvány is tartalmazza. Az induló állomás bárhol lehet Magyarország területén belül.

Az utazásra jogosultak a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. belföldi, közszolgáltatásban közlekedő, menetrend szerinti járatain, 2. kocsiosztályon menetdíj megfizetése nélkül utazhatnak a 36. OTDK helyszíneire/helyszíneiről. Az odautazást legkorábban a rendezvény kezdetét megelőző nap 0:00-kor lehet megkezdeni, a visszautazást legkésőbb a rendezvény utolsó napját követő nap 24:00-ig be kell fejezni. A feláras vonatokra az InterCity pót- és helyjegyet, a helyjegyet, vagy az InterCity pótjegyet meg kell vásárolni, valamint ha valaki 1. kocsiosztályon kíván utazni, a kocsiosztály-különbözet díját ki kell fizetni.

A jogosult személy utazása során a számára kiállított igazolást köteles magánál tartani, és azt az utazási jogosultság igazolásához az abban (az igazolásban) feltüntetett,  hatóság vagy közintézmény által kiadott, az utas személyazonosítására alkalmas arcképes, sorszámozott igazolvánnyal (azaz Személyi igazolvány, Útlevél, Diákigazolvány, Jogosítvány stb., a leírás a MÁV-START Zrt. és a GYSEV Zrt. Személyszállítási Üzletszabályzatából származik) egyidejűleg a közlekedési szolgáltatók munkatársainak kérésére papíralapon vagy telefon képernyőjén megnyitva felmutatni.


Útlezárás és forgalomkorlátozás a Szigeti út környékén!!!!!!!

Március 20-tól csak buszok és taxik közlekedhetnek majd egy sávban a PTE ÁOK Szigeti úti épületei előtt. A forgalom korlátozására azért van szükség, hogy Pécs egy kelet-nyugati közösségi közlekedési tengelyt alakíthasson ki.

A lezárás a Szigeti út Kürt utca és Rókus utca közti szakaszát érinti, kiegészülve a Tüzér utca egy szakaszával. A munkálatok március 20-án kezdődnek, és várhatóan június 20-ig tartanak.

Térkép a forgalmirendváltozásokról.

További részletek a Pécsi Városfejlesztési Nonprofit Zrt. oldalán olvashatók.