Ugrás a tartalomra

Technikai információk

Információk a szállással, étkezéssel, közlekedéssel kapcsolatban.

Feltöltés alatt.

 

A térképen jelzett útvonalon lehet a legegyszerűbben eljutni a PTE KPVK-ra gyalogosan.

Így juthatsz el a vasút-/ buszállomásról a KPVK-ra. A vonatpályaudvar és az autóbusz állomás egymással szemben helyezkedik el a Pollack Mihály út két oldalán.   A pályaudvarról, vagy az állomásról elindulva a Séd-patakot kell követnünk.   A Zrínyi utcai útkereszteződésnél átkelünk a zebrán és követjük a kissé balra ívelő utat.    Egyenesen haladunk tovább végig az üzletsor előtt.   Egészen addig haladunk az üzletsor előtt, míg elérünk a fából készült kis üzletek közé, ekkor jobbra kell majd fordulnunk és látni is fogjuk a PTE KPVK épületét.

 

A vonatpályaudvar és az autóbusz állomás egymással szemben helyezkedik el a Pollack Mihály út két oldalán. 

A pályaudvarról, vagy az állomásról elindulva a Séd-patakot kell követnünk.

A Zrínyi utcai útkereszteződésnél átkelünk a zebrán és követjük a kissé balra ívelő utat. 

Egyenesen haladunk tovább végig az üzletsor előtt. 

Egészen addig haladunk az üzletsor előtt, míg elérünk a fából készült kis üzletek közé, ekkor jobbra kell majd fordulnunk és látni is fogjuk a PTE KPVK épületét.

 

 

Tömegközlekedés:

A Szekszárd autóbusz-állomás–Szekszárd, Tanítóképző (Pécsi Tudományegyetem Kultúratudományi, Pedagógusképző és Vidékfejlesztési Kar épülete előtti megállóhely) viszonylaton többek között az 5400,5406, 5420, 5421, 5422, 5429, 5430, 5435, 5440, 5441, 5445, 5447, 5448 számú helyközi autóbusz-vonalak is lehetőséget biztosítanak az utazásra. Ezen vonalak járatai az autóbusz-állomásról indulnak, ahová a távolsági járatok is beérkeznek, illetve amely közvetlenül a vasútállomás mellett található. A járatok közlekedéséről az induló kocsiállásokon kihelyezett indulási jegyzékekből, illetve az autóbusz-állomáson kihelyezett összevont induló járatok jegyzékéből van mód tájékozódni. Helyben információt a forgalmi szolgálattevőtől vagy a váróteremben kialakított információs irodában dolgozó kollégáinktól van lehetőség kérni. Az autóbusz-állomáson hangos utastájékoztatási rendszer is működik, amely a járatok indulása előtt 5 perccel ad tájékoztatást az érintett járatokról.

A helyközi autóbusz-állomás mellett található helyi autóbusz-állomásról induló 1, 4, 4A, 7, 7A jelű helyi járatokkal is meg lehet közelíteni a Kar épületét. Ilyen esetben a Szent László utca elnevezésű helyi megállóhelyig szükséges elutazni, amely az Intézmény épületétől nagyjából 100 méter távolságra található.